NK ŠMARJE IMA NOVEGA PREDSEDNIKA

1. marca 2023 je Nogometni klub Šmarje pri Jelšah dobil novega predsednika.

To je postal sicer edini kandidat, potrjen soglasno s strani vseh prisotnih,  Željko Kutija.

Po nekaj manj kot petih letih predsednikovanja je Aleš Ratej upravnemu odboru kluba jeseni podal odstopno izjavo.

Svojo kandidaturo je vložil Željko Kutija, na skupščini pa je bil soglasno potrjen in izvoljen za predsednika za novo mandatno obdobje 2023 – 2027.

Željko Kutija je že deloval v nogometu in se ne podaja na povsem neznano pot. Je del velikega podjetja, znotraj katerega vodi različne projekte ter je vajen in vešč dela z ljudmi.

Njegova vizija v klubu bo medgeneracijsko sodelovanje. Vzpostavitev odnosov, kjer starejši spoštujemo mlajše in mlajše vzgajamo, da spoštujejo nas. Vzgajamo pripadnost svojemu klubu. Z mladinskim pogonom stremimo višje. Ne želi biti glava – delal bo z argumenti svoje ekipe.

V upravni odbor je povabil sicer že znane obraze šmarskega nogometa, torej brez večjih in bistvenih sprememb.

Dva podpredsednika bosta pokrivala finančno oziroma športno področje, prvi je Aleš Ratej, ki torej ostaja v klubu in bo novo izvoljenemu predsedniku pomagal s svetovanjem in z izkušnjami, ki jih je nabral tekom svojega mandata. Drugi podpredsednik pa bo skrbel za športni del kot vodja trenerskega štaba, učitelj športne vzgoje Žiga Čakš.

Člani upravnega odbora so še Marko Plahuta, ki bo pokrival nogometno področje na moškem delu, Rafael Zupanc za dekliški del, katerega želimo še razvijati, izkušeni trener vratarjev Rok Šrimpf in Lovro Kutija, katerega področje bodo sponzorstva.

V ostalih organih v novem mandatu ni večjih sprememb, disciplinski komisiji se pridružuje pravnica Greta Pezdevšek, s predsednikom Stanislavom Čakšom in članom Markom Plahuto.

Nadzorni odbor ostaja v zasedbi Ivan Pisanec, Jani Štravs in Ruben Cerovšek.

V pisarni kot klubski administrator ostajam Maja Belšak.

Vizija je, načrti so, volja je, pozitivna energija pa tudi. Optimistično zremo v prihodnost.

MI SMO ŠMARJE!